Eilen oli Jorsella "tehopäivä".

Aamulla pojat lähtivät varisjahtiin. Saaliiksi saivat 4 kpl riistalintuja pakkaseen, eli ei huonosti. Noista 3 Jorse oli hakenut, yhden olivat hakeneet ensin yhdessä, jotta jätkä vähän ymmärtää mistä on kysymys. Kuulemma ei mitään mestarisuorituksia, mutta oli hakenut, mikä on nyt kuitenkin tässä kohden pääasia. Ei ollut sen enempää pöllöillyt mitään. Mukana oli jo muutaman labradorin kouluttanut kaveri, jottei mitään megamokia pääse ainakaan ehdoin tahdoin tekemään. Eli ihan mukavaa harjoitusta siis kaikille osapuolille.

Koira olikin sitten jahdin jälkeen levännyt tarhassa, kun isäntä oli tehnyt maasturiremonttia.

Kun tulin töistä, oli laahausjäljen tekoa... Isäntä oli saanut jäniksen, ja pitihän sitäkin testata "tuoreeltaan". Koska alla oli kuitenkin aamuinen metsästysreissu, käytiin vetämässä ihan vain n. 10 metrin mittainen lievästi J:n mallinen laahausjälki ihan vaan (kaadettuun) heinäpeltoon. Jäljestettiin heti kun jälki oli vedetty, koska koko ajan oli vähän sen oloista, että alkaisi satamaan. Jorse meni hienosti! Flexi oli kiinni, mutta vapaasti sai touhuta mitä halusi. Vieraassa paikassa ei viitsitty ottaa riskiä, että lähtee suuntaan X jonkun hajun perässä :) Komeasti ja jälkitarkasti seurasi jäljen loppuun asti kaadolle. Ja ilme oli ihan "sykkyrällä onnesta" kun löysi ja sai ylenpalttiset kehut. Ihan kuin olisi vähän ollut polleampi kun käveltiin autolle päin :)

Syötiin kaikki osapuolet päiväruuat jäljestyksen jälkeen, ja sitten lähdin Jorsen kanssa koittamaan ulos TOKO treeniä. Sunnuntaina kun olis tarkoitus osata vähintään sivulle tulon alkeita. Olin  hyvin skeptinen A) koiralla oli jo paljon ohjelmaa alla B) en ole ollenkaan varma miten lähtisi toteuttamaan tätä viereen tuloa. Palkkana oli mukana nakki. Mutta Jorsehan teilasi kaikki mun ennakkoajatuksen heti alkuunsa! Tehtiin varmuuden vuoksi seinän vierellä, jotta varmasti istuisi suoraan (koska haluaa yleensä istua naama mua päin sivulla -ihan väärin...) eikä mun tarvitsisi keskittyä kuin kohtaan suhteessa jalkoihini. Ei tarvittu kuin yksi nakki, niin kaverill oli perusteet hanskassa. Päätettiin treeni noin viiden kerran jälkeen, kun viimeinen meni jo hienosti (kylläkin siis makupalalla houkuttelemalla koko matka näin alkuun) ja istuikin oikeaan paikkaan.

Jotenkin olin tosi epäuskoinen, että tajusi tuon homman noin pienellä. Onneksi Toko-ohjaaja oli jo kertonut "miten" asia opetetaan -auttaa oikeasti tosi paljon käytännössä -varsinainen treeni kun on kuitenkin tehtävä kotona. Saa nähdä mitä sitten on kentällä ensi sunnuntaina, kun on taas iso häiriö, mutta ainakin meillä on nyt jonkinmoinen alku.

Illalla vielä ennen yhdeksää oli pakko kokeilla sisällä, että ihan tosissaanko se oppi sen noin helpolla. Kokeiltiin vielä "nakkisulkeisia" olkkarin matolla (muualla laminaatti ja tassut ei pysy yhtään...) ja TADAA hienosti ja vielä OIKEAAN paikkaan ja SUORANA istumaan. WAU! Mä oon ihan sanaton ton koirulin kanssa :) Ei sais epäillä...

Takapakkia tosin voi toki vielä tulla, ja treenit on ollu ihan muutaman kerran mittaisia, mutta selkeästi kuitenkin tajusi mitä pyydetään. Ja niin, käytän komentona SIVU, koska se sopii mun mielestä parhaiten mun suuhun. Seuraa käskyä on jo jonkun verran käytetty muussa yhteydessä (väärin, suhteessa tokoliikkeisiin) eli sitä en voinut alkaa tuossa käyttämään "heti". Kouluttaja on opettanut molemmat koiransa "seuraa" alla tulemaan perusasentoon, mutta musta se ei jotenkaan ole luontevaa, en tiedä miksi.

Nyt siis hyvillä mielin eteenpäin. Muutamat minitreenit taas tänään, niin eiköhän tästä hiljaa hyvää tule :)