No niin nyt on tämän päivän "asialista" vähän lyhentynyt. Rokotusaika saatiin keskiviikolle klo 10 ja myös koiran ruokaa sain tilattua. Ruuan ruhteen kävi hauska sattumus. Jällenmyyjä on juuri aloittanut mun työpaikasta 1,6 km -huima noutomatka! Lisäksi hänen nimensä on sama kuin minun siskoni nimi ja lisäksi hänen isosiskonsa on saman niminen kuin minä... Vähän aikaa siinä yskittiin puolin ja toisin, ennenkuin saatiin koiranruokasäkkien määrät ja nimet selvitettyä :)

Viikonloppuna oli niin kamala helle, että me vaan suurimmaksi maattiin lahnana! Jorsen kanssa tehtiin vähän seuraamis ja luoksetuloharjoituksia, mutta siinä kaikki. Sen verran kuitenkin ettei pääse yhtään päivää "laakereillaan makaamaan" eikä "juoksentelemaan pihassa täysin oman pään  mukaan". Nimittäin olen huomannat "kuulon huonontumista" jo yllättävän pienessä ajassa -kun ei pennulta varsinaisesti vaadi mitään.

Lähestymiset (vieraita kohtaan) ollaan saatu hienolle mallille, enää ei juokse päin, ja menee korkeintaan jalkoihin selälleen. Koskaan ei pääse vieraan tykä ennenkuin on saanut meiltä luvan. Suurin osa vieraista ymmärtää tämän. Osa vieraista ei. Niille jotka ei ymmärrä, olen kylmästi sanonut, että en usko sunkaan haluavan sellaista palttiarallaa 40 kiloista möhkälettä juoksemassa sua päin... Osasta ihmisiä kun vaan tuntuu, että pentu on "vaan" pentu -ei vaan ole mulle selvinnyt, että kuka sille pennulle kertoo sitten kun "et ole enää pentu, nyt käyttäydyt kuin aikuinen" -kun on liian iso? :)

Meni myös viime viikonloppuna TÄYSIN käpy naapurin naikkosen kanssa. En muista olenko kertonut, mutta vuodatetaan nyt tähän samaan nurputukseen kun kerran aloitin ;) Tulivat meidän pihaan miehen siskon kanssa (asuvat noin kolmen kilsan päässä -ihan naapurissa siis -näin maalaismittakaavassa) vaunut sekä naisella narun päässä mäyräkoira. Kaikki kunnia koulutetuille mäyräkoirille. Mulla vain on erittäin huonoja kokemuksia näistä puskissa kasvaneista omissa oloissaan, metsässä käytettäväksi vapaan kasvatuksen tuotoksista. Ennalta-arvaamattomia, arkoja kaikki järjestään. Ikävä kyllä tämäkään ei ollut poikkeus.

Jorse raukka meni ystävällisesti haistamaan häntä heiluen (narttu) hyvin varovasti, koska tietenkin outo koiruliini pelotti. Mäyris päästikin rinnalle -kunnes kun Jorse rauhassa haisteli -ilman mitään ennakkovaroitusta hampaat niskaan kiinni ja kauhea rähinä.

Pikkasen tietty rääkäisin siinä... Kireän ystävälliseen tapaani, sanoin naiselle, että pidä koirasi erossa tästä pennusta. Jos se puree, niin vie se pois. Johon nainen "Joo, tää meidän xxx ei oikein ole koskaan tykännyt muista koirista" siis ANTEEEKSI!!!??? Jos tiedät jo valmiiksi, että koira ei tykkää toisista koirista miksi: A) tuot sen kytkettynä toisen pihaan, jossa koira vapaana B) et varoita millään lailla, vaan annat toisen koiran tulla liki C) kyseessä on pentu -mitä hel...ä oikein päässäsi liikkuu...?

Okei mä lasken kierroksia... Käytiin sitten siedättämässä mäyräkoiria naapurissa -jossa ne on turvallisesti aitauksen takana, että voi turvallisesti haistaa. Eikä ainakaan tuntunut jäävän Jormalle mitään traumoja.

No niin, varmaan iltapäivällä tulee lisää kuvia... :) Ja mä yritän tasoittaa verenpainetta :D