Jorse kävi näyttäytymässä SNJ:n järjestämässä näyttelyssä Hyvinkäällä.

Itse jännitin tilannetta tosi paljon, koska meidän koirahan ei tosiaankaan ole mistään rauhallisimmasta päästä.

4 päivää me ensin kotona tehotreenattiin seisomista, ja lauantaina oli muksuilla kivaa, kun meillä oli "näyttelykehä" nurmikolla. Muksut sai olla tuomareita ja häiriökatsojia -ja heillä oli hauskaa :) Molemmat lapset jopa juoksi "kehää" koiran kanssa, ja mukavasti Jorse ymmärsi heidänkin kanssaan mennä, vaikka se palkkaus ja kehuminen yms. käytös ei nyt tietenkään ole ihan oikea aikaista :D

Tiesin kuitenkin, että vaikka tuon saa kotona oppimaan ja tekemään, niin näyttelytilanne satojen ja satojen muiden koirien kanssa on aivan äärettömän iso ärsyke koiralle, joka jo vetää "kilarit" yhdestä koirasta :)

Kaikenkaikkiaan ihan hienosti kumminkin meni. Me oltiin paikalla jo puolitoista tuntia ennen kehän alkua, ja saatiin koirasta kuitenkin ne suurimmat höyryt pois. Ymmärsi, että niitä koiria ihan oikeasti vaan riittää ja riittää, eikä enää jaksanut 100% höyrytä jokaisesta koirasta ja ihmisestä joka katsoi häntä päin.

Kehässä meni hienosti, Jorse seisoi paremmin kuin olisin ikinä uskonut, ja tosi pitkiä aikoja (suhteessa harjoitusmäärään!) Ihan muutaman kerran meni istumaan, mutta sain heti seisokomennolla pyllyn ylös lattiasta :) Äiti oli niin ylpeä.

Harmi vaan, että en uskaltanut innoittaa koiraa nopeaan liikkeeseen (koska pelkäsin että villiintyy ihan täysin) ja siksi saatiin moitteita "sipsuttelusta" ja liikkeiden epälennokkuudesta... Noh, esittämiskokemusta kun kertyy niin asia varmasti korjaantuu. Ja jahka ohjaaja ei ole ihan niin jäässä :D

Loppuarvosana oli kuitenkin hienosti H. Arvostelussa ei ollut oikeastaan mitään kovin negatiivista, tuomari tykkäsi kovin Jorsen rotevuudesta. Laittelen arvostelun tänne, jahka saan sen käännettyä varmasti oikein, nyt on olemassa vain "sinne päin käännös" :)

1286787654_img-d41d8cd98f00b204e9800998e