Ostin joulumarkkinoilta aitoa lampaanvillaa, ja isäntähän niistä tilasi itselleen sukat. Surullisen kuuluisat näistä meinasi tulla siitä syystä, että menin kuvittelemaan näiden olevan 7 veikkaa paksuusluokkaa, mutta todellisuushan oli jotain ihan muuta.

Tein 3.5 kokoisilla puikoilla ja normaali (7 veikka) silmukkamäärällä sen enempää järkeä käyttäen sukan ja siitähän tuli brontosaurukselle sopiva :D Niimpä raju silmukkamäärän pudotus ja 4 kokoisen puikot kehiin. Loppuen lopuksi 48 silmukalla tuli ihan kelpokokoiset sukat. Sen verran vähän näytti (silmämääräisesti) noita harmaita olevan, että varmuuden vuoksi pelasin varman päälle ja tein valkoisella kantapään ja kärjet. Ihan fiksu veto, koska lankaa olisi luultavasti jäänyt juurikin muutaman metrin puuttumaan jäljelle jäävistä keristä päätellen. Jäljelle jäävistä nöttösistä saan tehtyä kuitenkin juniorille töppösiä ja sukkia -eli ei nekään hukkaan mene :)

1266745340_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Noissa raidoituksissa menin välillä sekaisin ja niimpä tein sitten "epäsymmetrisiä raitoja" molempiin varsiin -eihän sitä pitäessä kiinnitetä niin kovin huomiota raitojen kokoon :) Jotenkin mä en enää pystynyt purkamaan noita sukkia toiseen kertaan -lisäksi kun lanka oli NIIN karkeaa (verrattuna aloevera nalleen...) että ei oikein mitenkään pystynyt enää pitkittämään kutomissessiota yhtään enempää.

Keksin myös oivan tavan päästä "eroon" langoista -johtuen ehkä siitä, että "postaamattomia" langanostoreissuja on takana jo 2 -"HEI!, olen Sanna ja minulla on lankaongelma"...

Eli ulkoistin osan langoista anopille -hänkin kun on vahvasti lankaneuroosin pauloissa. Hän lupasi tehdä pienimmälle haalarin ja myöskin tytölle uuden mohairvillatakain -eli mulle jää enemmän aikaa neuloa huiveja ja sukkia... :D JEE, ja lankamäärä vähenee silti :)

Tällä hetkellä on tekosen alla syreeni Nallesta omiin jalkoihin sukat. Sen jälkeen onkin sitten mietinnässä mitä teen. Ainakin pojalle pitää tehdä myös Nallesta sukat... Toisaalta myös hotsittaisi kovin tehdä omenanvärisestä Rose Mohairista myös huivi... ja Batik:akin olis ihan kiva neuloa -mutta säästäiskö sen vielä vähän keväämmälle -ja olisko kuitenkin tarpeellista virkata esim. pääsiäisipupu liina -niin paljon kysymyksiä -niin vähän vastauksia :D