Hyrr ja varsinaissuomalaisittain yÄk!

Kylmä tulee,syksy tulee, mitään ei voi. Kukkien lehdet alkaa kellastua, puiden lehdet alkaa kellastua -eikä aikaakaan, kun ei ole lehtiä enää ollenkaan. Paitsi maassa. Minähän en haravoi, luojan kiitos ei ole yhtään vaahteraa, silloin on pakko. Nyt vaan pöräytys juuri ennen lumia ruohonleikkurilla, ja TADAA homma suoritettu. Onneksi puiden luoja on ollut niin fiksu, että koivuun on kehitetty vaan ihan pikkiriikkiset lehdet :)

Mun krysanteemit on IHANIA, vaikka itse sanonkin. Toi väri on jotenkin niin ihanan lämpimän syksyinen. Nyt alkaa olemaan nuppujakin auki ihan kiitettävästi, lisää kuvaa, sitten kun ovat täydessä loistossa.

1250664115_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250664104_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuoksua ei saa edelleenkään tänne tallennettua, tuoksuherneiden tuoksu olisi ehdottomasti saatava tallennettua.

Ajattelin tänä vuonna yrittää kerätä noista herneistä palkoja, josko niistä saisi uusia kasvamaan ensi vuonna. Onko kellään kokemusta, onnistuuko moinen? Kuiva ja viileä paikka löytyy, ainakin toistaiseksi.

Luolamies suunnittelee kauheita. Muuttaa viileä exhevostalli lämpimäksi sorvaushuoneeksi, tähänkin asti on sorvaus luonnannut edellisessä täysin kylmässä hallissa. Vastaan olen ja vahvasti! Jaa miksi? No siksi, koska tämä paikka on mun kaikkien kukkien talvisäilytyspaikka -jossa esim. Dahlian mukulat selvisivät viime talven yli. Siis vastustan! Ja vahvasti! Jotenkin tuntuu, että minua ei kuunnellla. Siispä seuraava lobbauksen aihe on: uusi talvisäilytyspaikka ts. huone, missä pelkkä peruslämpö talven. Peukut pystyyn!

Kasvihuone lobbauksen aloitin jo viime viikolla, aloituspuheena käytin aiheita mm. miten mukavaa olisi esikasvattaa ulkona, ei olisi sisällä meidän tiellä kaikenmaailman multaruukut keväisin, miten olisi mukava syödä omia tomaatteja (joo, kaikki mun tuntevat tietää, että kasvihuone olisi keskikesällä lähes luoksepääsemätön viidakko...) ja koska mulla ei koskaan ole ollut kasvihuonetta (toisin sanoen, kun mä kerran haluan...)! Mielestäni ihan riittävät perustelut pikku nikkarointiprojektin aloittamiseksi. Sain taas katseen, tiedättehän sellaisen joka selvästi sanoo "jos nyt olen vaan hiljaa, niin tuo unohtaa tämän ajatuksen hyvin nopeasti" Juuri mies raijasi noin 3 peräkärryllistä vanhoja ikkunoita toiseen säilytyspaikkaan.

Niimpä sain edellisen lobbausaiheen tapetille näppärästi, ne lyhtytelineet! Siis minkä lobbauksen aloitin viime kesänä. Koko talven oli koivukuja tyhjänä kynttilöistä. Nyt sain uutta pontta: "koska on se aika, kun ne ihan helposti itsekin tehtävät lyhtytelineet on valmiita? Vai kävelenkö kauppaan ja ostan ne suoraan?" Ongelmana oli kuulemma korkeus -kaikki käy, mielellään metri. Seuraavaksi pitäisi kuulemma olla mallilyhty, että pystyisi hahmottamaan kaarteen kulman (??! okei, meni yli hilseen, siis mä todellakin asun insinöörin kanssa...) Kauppareissulla bongasin hienoja lyhtyjä, jotka on tullut justiinsa kauppoihin ja oli tarpeeksi simppeleitä mun makuun ja mikä parasta maksoi vain 4 euroa. Iskin sen ukon käteen ja lähdin kameran kanssa kuvausreissulle, illalla mulla oli prototyyppi pällisteltävänä :) Nyt vielä odotan, että ne kaikki 15kpl valmistuu jossain vaiheessa.

Tässä vaiheessa kannattaa olla ihan hiljaa ja odottaa, jossain vaiheessa meille eteiseen ilmestyy 15 kpl lyhtyjä -siitä muutaman päivän päästä mulla on valmiit telineet, näin meidän suhde toimii :)

Ei kellään olisi tarvetta vanhoille heinäseipäille, meiltä varmaan lähtisi edukkaasti, on varmaan sellaiset 500kpl tuolla "säilössä" :D Miehessä on pientä hamsterin vikaa...

Takaisin kukkiin, kyllähän se pensas alkoi kukkia, mutta vaan oli vähän mattimyöhäinen

1250661244_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sinistä on vaikka muille jakaa tässä kaivonkansien välissä -jostain syystä kaikki kesäkukkasekoituksen siniset kukat on tässä yhdessä kohdassa :)

1250661191_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja kaikki tähän mennessä avautuneet krassit on erivärisiä

1250661210_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250661228_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyvin pieniä ja kitukasvuisiahan noi on, mutta kukkivat kumminkin :)

Pihalla alkaa tosiaan pikkuhiljaa olla seesteinen syksy aika, ja pitää alkaa laittamaan penkkejä "talviteloille" Yhyy! Mä en tahdo!!! Viimeistään viikolla 38 on varmaan sitten tartuttava tuumasta toimeen, kun on lomautusviikko.

Ja tietty myös uuden istuttamista, myöhemmin syksyllähän mä upotan taas hirmumäärän sipulia tähän pihaan. Ainakin krookusta ja tulppania tulee karseat kasat kaupasta kotiin -koska täällä ei mitä ilmeisemmin ole myyriä.

Lisäksi muutamat kukat pitää vielä siirtää, eli kyllä tässä sitä puuhaa vielä riittää :)

Ennenkuin se valkoinen aine peittää taas kaiken alleen.