Pakko oli vaihtaa vähän "poikamaisempi pohja" välillä (2:lla vaihtokerralla pohjavärikin osuu tarpeeksi vaaleaksi -jotta kommentit näkyy kunnolla) :)

Nyt jo melkein uskaltaa tuulettaa! Tänään oli neljäs aamu, kun oli ihan kuivaa ja siistiä meidän eteisessä siinä kohtaa yötä, kun Jorma alkaa vinkua ulos. Hän on siis vihdoin oppimassa pidättämään ihan koko yön :) Jo pidemmän aikaa on ollut päivisin ja iltaisin (siis silloin kun me ollaan kotona) kuivaa, mutta yöllä on vielä vähintään kerran tullut paperille.

Nyt on paperit otettu pois lattioilta, eikä vielä ole kuulunut "lits" kun laskeudutaan alas yläkerrasta -kerrassaan mainiota siis!

Jorma myös nukkuu vaihtelevasti, normaali heräämisaika on siinä 4-5 aikaan, mutta esimerkiksi tänään heräsi vasta puoli kuudelta. Eli kaiken kaikkiaan ollaan menossa parempaan suuntaan.

Sitten vähän myös takapakkia. Jorse satutti jalkansa dummyharjoituksessa, vinkaisi vain kerran ja sen jälkeen nouti ihan hyvin kaksi kertaa (miekkonen hoitaa meillä nämä harjoitukset). Kuitenkin nyt sen kerran jälkeen, on Jormalle kuitenkin jäänyt takaraivoon jokin pelko -kiputuntemus on jäänyt mieleen, koska menee "ihan pois itsestään" ja on aika pelokkaan näköinen kun sanoo "hae" -dummyn kanssa. Eli muistaa, että sillä hetkellä sattui -eikä näin ollen uskalla enää lähteä hakemaan... Huoh! Miekkonen on ihan masentunut, vaikka yritän sille tolkuttaa, että mitään ei ole menetetty! Käskin vaihtaa noutosanaa, ja käyttää "hae" käskyä vain ihan pienissä "huomaamattomissa" tilanteissa -niin että Jorse huomaa, ettei se sen sanan vika ole...

Mikä koipeen meni on täysi mysteeri. Käytännössä siinä ei ollut mitään vikaa, eli ilmeisesti se vaan meni jotenkin huonoon asentoon ja siksi sattui vinkaisuun asti?

Me ollaan myös harjoiteltu "etsi" juttuja, eli Etsi tarkoittaa sitä, että pitää löytää makupaloja=makkaraa. Menee tosi hyvin, löytää kyllä makkaranpalat kuonolla (kunhan vain heittää tarpeeksi ovelasti) mutta osaa myös fuskata löytämään paljaalta lattialta ne pelkästään näköhavainnolla -jos on liian helppoja. Aluksi heitin ihan vaan selän taakse. Nyt on jo niin ovela, että aina ekaksi, kun sanoo "etsi", menee katsomaan automaattisesti viimeksi heitettyyn paikkaan -ennenkuin alkaa käyttämään nekkuaan yhtään :) Hienosti kuitenkin tietää, että niin kauan kuin kuuluu "etsi" makkaraa on vielä jäljellä ja kun kehut tulee (ja lievät riehumiset), kun kaikki on löytynyt, ei enää yritä hakea mistään makkaroita.

Mulla alkaa vaan loppumaan mielikuvitus, mitä helppoja juttuja voisin vielä opettaa Jorselle (joo, mä oon vähän mielikuvitukseton tyyppi :D)??? Pentutottelevaisuus alkaa täällä päin vasta seuraavaksi elokuun puolessa välissä, eli pari kuukautta tässä olis vielä jäljellä tätä "omatoimista" opettelua. Pilli on edelleen loistavasti mielessä, mutta sitä on tarkoituksella säästelty, jotta pysyykin vahvana. Muutaman kerran viikossa muistutellaan sen olemassa olosta, mutta nyt on Jorse siinä pisteessä, että pelkkä pillin kolahdus saa sen tulemaan luokse -eli aika vahva on korva pillin äänille.

Istumisen pillittäminen on totaalisesti jäänyt- olen käytännössä unohtanut koko asian. Se nyt on ainakin sitten listalla seuraavaksi opeteltavien kanssa.

Lisäksi on opeteltu (täysin turha, mutta hauska) "tule" eli silloin lähden juoksemaan x suuntaan ja jorsen pitää juosta  mukana kun pysähdyn seisahtua salamana viereen istumaan... Tää on pelkästään siksi harjoiteltu, että mä saan sen lähtemään x suuntaan silloin kun haluan -koska meidän pihaan voi joskus tulla esim. jotain mäyräkoiria ja asiakkaita, jotka ei tykkää koirista yhtään...