Täällä piti hallavaaran olla ohi... Niin no, niin mä ainakin kuvittelin, mutta jumprahuiti eipä ollu... Kaikki kaivolle istuttamani kukat ovat KUOLLEET! sunnuntai ja maanantain välisenä yönä oli pakkanen, siitä sain tiedon jo neljän aikaan yöllä, kun käytiin Jorsmariinin kanssa vähän tarpeilla -okei vain Jorma oli tarpeillä, minä vain tärisin ja torkuin kunnes hommat oli hoidettu. Onneksi mulla on vielä sisällä lasten istuttamat kukat, eli ne ehkä saadaan kukkaan asti. Luojan kiitos en myöskään kaikkia ruukkuun istuttamia ehtinyt roudata meidän "kylmän puolen tallista" ulos vaan ne on olleet siellä -ja säästyneet pakkasherran iskulta. Mutta kyllä harmittaa se vaiva mitä noiden eteen näin. HÖH! No tätä se on puutarhurin elämä. Onhan meidän pihassa muutenkin sääntönä, että jollei jää henkiin niin saa kuolla! Aika hyvin on tähän asti pätenyt ;)

Jormalla oli eilen punnitus. Voihan vinetto, mä en ymmärrä mistä se saa lisäravinteita -eika sentään voikukista liho??? Kaveri painaa 10,2 kiloa!!! Mä alan epäillä meidän vaakaa! Kun nyt noita kuvia katsoo tuossa alla -parin päivän takaa, niin ei tuo jätkä nyt ainakaan lihavalta näytä. Kylkiluut tuntuu ihan nätisti, eikä massukaan nyt mitenkään pullea ole. Mutta liikaa tuo on "sääntöjen mukaan" jos kilo vain saisi tulla viikossa. Toisaalta hän on myös kasvanut korkeutta paljon -ja nyt on ollut tämän viikon päivät aitauksessa -eli ei myöskään ole liikkunut niin paljon kuin esim. viikonloppuna. Käytännössähän se nukkuu päivät tarhassa ja illalla sitten riehutaan kun me tullaan kotiin. Siirryttiin myös 3:een ruokailuun, koska päivällä ruokkimassa käyminen alkoi käydä hankalaksi, ja Jorse myös alkoi jättää ruokaa tosi paljon -josta pääteltiin, että hänen massu on valmis jo tähän muutokseen.

Mitäs mieltä on viisaat? (kun tiedän että te kokeneemmat tätä kuitenkin luette) Pitääkö pentukoiralla antaa ruuan olla edessä niin kauan kuin sitä on, vai ottaa pois jollei puolen tunnin jälkeen ole kuppi tyhjä? Me ollaan käytetty tuota jälkimmäistä vaihtoehtoa, koska Jorse ei yhtään ahmi, se jättää jollei sillä ole nälkä -tai sitten me vaan tungetaan siihen liikaa ruokaa... Se saa tällä hetkellä noin 400g ruokaa päivässä, eikä toi nyt tuntuisi kauheen isolta määrältä -koska kuitenkin kasvaa vielä. Painotettu on niin, että aamulla kun laitetaan tarhaan saa suhteessa isomman määrän ruokaa ja sitten loput jaetaan illalle -koska silloin ruokinnat on kuitenkin klo 16 ja noin 21. Päiväruoka on mennyt kaikki, mutta usein tuo klo 16 ruokailussa ruokaa jää. Koska kuitenkin paino nousee tota tahtia, ei olla vielä huolestuttu... :D Tänään pitää muistaa tilata se rokotus, toivottavasti saan jonkun eläinlääkärin kiinni -tällä seudulla kun se ei ole niin sanottu...