Nyt on sitten ensimmäinen vinkunaton yö takana. Haittapuolena voidaan pitää, että kaveri päätti alkaa rappusten nakertamisen -mutta saatiinpa nukkua... En sitten tiedä, tajuaako tuo pieni ruskea, että niissä rapuissa on jo edellisen koiran hampaan jäljet, että hän nyt vain jatkaa siitä...

Eilen tuli lapset myös kotiin. Kovasti yrittää riehua, mutta lapsia olen kieltänyt systemaattisesti villitsemisen. Jorse villiintyy muutenkin heikosti (eli on superrauhallinen pennuksi) joten yritetään se nyt pitää näin, jos vain mahdollista. Ei ainakaan turhaa provosoida mihinkään riekkumisiin, muuta kuin lelun kanssa vähän vetoleikkejä. Nekin kyllä lopettaa melko nopeasti kun ei anna huomiota, eli hän on melko fiksu poika!

Nyt osaa jo käskystä istua, ollaan siirrytty istumisen suhteen nyt siihen, että käsken satunnaisesti ja voi sanoa, että jo 95% käskyistä tuo toivottua tulosta, eli melko hyvällä mallilla on istuminen. Oli pakko alkaa eriyttää myös istumista, koska alkoi kuvitella, että aina kun sanottiin tänne pitää myös istua -mikä tavallaan pitääkin paikkaansa, mutta hän istui ennen kuin tuli luokse... Nyt ollaan saatu kalloon se, että tänne ja istu on eri asioita =)

Pillittäminen toimii edelleen. Tänne tuleminen on salamana, mutta edelleen jos välimatka on pitkä tai ei näe pilliin viheltäjää alkaa arpomaan -eli menee jokaisen ihmisen luokse eteen istumaan ja katsomaan, "oletko se sinä kun pillitit?" -katseella. Eli nyt ollaan laitettu pilli hetkeksi pelkästään ruokailu käyttöön ja harjoiteltu muuta (eli istumista ja tänne tulemista ilman pilliä).

Nyt pitäisi alkaa opettelemaan pilliä ja istu käskyä. Olen jo opettanut käsimerkin eli se alkaa sujumaan, mutta vaatii vielä sanan lisäksi, muttei ole kaukana että menee pelkällä käsimerkilläkin. Otetaan kuitenkin rauhassa vähitellen -koska vaikka oppimisinto ja kapasiteetti on valtava -niin myös tehokas oppimisaika hereillä on siinä 5 minuutin luokkaa. Lopetan heti, kun antaa vähänkään viitteitä siitä, ettei enää "niin viitsi" ja kun tulee "hmmm täällä on niin mielenkiintoinen ruoho" -ilme.

Lihapullat on AIVAN ehdoton... aloitettiin keksillä, mutta se ei oikein tuntunut innostavan -joo, okei hänestä oli kiva saada keksin pala -mutta se ei aiheuttanut sen kummempaa intoa. Kunnes muistin, että pentuaikana Tiina syötti pennuille lihapullaa kun opetti tänne käskyä pillillä. Niimpä kävin eilen ostamassa niitä, ja AVOT johan alkoi löytyä intoa ihan eri tavalla :)

Koppiin kulkee jo mennen tullen, eli seuraavaksi sitten aletaan harjoittelemaan siellä olemista. Rauhallisesti, koska sisälläkin on nyt niin rauhallinen jäämisen kanssa. Käytännössä jos nukkuu, niin on ihan sama mihin ihmiset menevät, hän ilmeisesti tietää, että kyllä ne sieltä takaisin tulee -eikä korvaansa lotkauta.

Muuten on alkanut tulle "kokeilempa hampaitani tähänkin" oireita, eli veikkaampa että kyllä vielä muutama pureskeltu asia löytyy Jorman jäljiltä :) Mutta sehän nyt on luonnolllista, ei millään kerkeä aina tunkea lelua suuhun -vaikka aina lopettaa heti, kun laitetaan oma lelu suuhun.

Aloitin neulomaan Minttumaari huivia, siinä on vielä noin puolet jäljellä -kun on niin addiktoivaa, että eipä siinä vissiin kauaa nokka tuhise... En vieläkään ole saanut siitä Malibu paidasta kuvaa... katsotaan josko jo jossain välissä ehtisin :)