On niin paljon ollut kyllä säpinää tänä pääsiäisenä, kun on lapset pyörineet molemmat nurkissa, ja lisäksi ilmat ovat hellineet oikein olan takaa. Ei voi valittaa!

Mä olen tietenkin kotitöiden lomassa ottanut kaiken irti "vapaasta" ja väsännyt vähän kaikennäköistä... Ei ainakaan voi hartioiden ja käsien muutenkaan puolesta sanoa, että olis kovasti lomaillut... Sen verran on taas puikot heiluneet :)

Oon NIIIIN kyllästynyt kutomaan tuota mustaa puseroa -se on takakappale valmiina, ja kolmasosa etukappaleesta, mutta tökkii niin toi ankea väri... Pakko saada jotain vaaleampaa puikoille -josta edes erottaa silmukat -ärsyttävää tihrustamista ton mustan kanssa... Kun saa peilata ja peilata, ennenkuin saa selvää missä kohtaa kuviota on... Muistan jo, miksen ole pitkään aikaan kutonut mustaa tai tummansinistä...

Torstaina jo aloitin tekemänä itselleni pitsitakkia, kun ei tunnu kaupasta sopivaa löytyvän -niin pitää siis tehdä itse ;) Lankana Malibu, jota sai sopuisaan hintaan Vapaa Valinnan loppuunmyynnistä ja tietenkin luonnonvalkoista! Eihän tuota lankaa ole oikein enää mistään vähään aikaan "aidosti" saanutkaan. Sinänsä harmi, koska tuota on mukava kutoa, vaikka onkin vähän kovan tuntuista. Joka tapauksessa takin alla on aina jotain, joten ei luulisi olevan käytössä ongelma. Ainakin saa pestä koneessa, mikä on oikeastaan edellytys kun on mun käyttöneuleestä kysymys :)

Tässä vähän kuvamaistiaisia takakappaleesta, ja myös näyte, miten lanka kiiltelee (siihen on pujotettu hopealankaa).

1239604497_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1239604561_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvio on ihanan helppoa, siinä mielessä, että ei tarvitse olla koko ajan nenä kiinni ohjeessa, mutta ei ihan kuitenkaan ulkoakaan pysty tekemään. Koko on vielä arvoitus, langantiheys ei ihan täysin vastaa alkuperäistä ohjetta (Samos) mutta tein yhtä koko isomman, niin ei ainakaan tule liian pieni. Käytännössä sivusuunnassa langantiheys täsmää, niin pituussuunnassa pystyykin "pelaamaan" jo senteillä :)

Perjantainahan mä sitten jo kyllästyin tekemään "vain tuota" kun ei tule mitään valmista (miten niin lyhyt pinna joskus) ja tein sitten Havaiji langasta kolmiohuivin. Löysin netistä yltiöpäisen helpon ohjeen, ja eikun vääntämään. Ideana ohjeessa oli, että luodaan 2 silmukkaa ja joka kierroksen alussa (eka tietty neulotaan 2 oikein) otetaan ensimmäisen kudotun silmukan jälkeen langankierto. Minä kudoin ainaoikeaa, koska tuo langan pinta oli sellaista, että ei ollut väliä. Käytännössä tolla ohjeellahan voi tehdä myös ihan sileän huivin. Lanka oli tarjouksessa 50senttiä kerä, ja sitä oli jäljellä 3 kerää. Kudoin niin pitkään kuin sitä riitti ja lopputuloksena oli juuri sopiva huivi pikku prinsessalle. Onneksi tuo lanka oli juuri oikein laskeutuvaa, niin viitsi pitääkin :) Tässä pari otosta

1239604411_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1239604458_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Langassa on siis tuollaisia "möykkyjä" ja niiden välillä pelkkää nauhaa. Yllättävän miellyttävä oli silti kutoa, kun oli kumminkin tosi pehmeää lankaa.